fedme - en sykdom eller ikke?

Høsten 2010 gikk Kari Jaquesson ut i sin blogg og skrev at "fedme ikke er noe man er rammet av, man ER feit" (http://karijaquesson.blogg.no/1286527456_fedme_er_ikke_noe_du_.html)

Dette innlegget skapte stor debatt i medienorge, noen følte seg støtt, andre mente det var på tide at man påpekte dette. Hvorvidt fedme kan skyldes gener eller ikke har jeg på ingen måte kompetanse til å vurdere, men jeg ser på overspising som en sykdom. På samme måte som noen har bulimi og kaster opp, eller anoreksia og ikke inntar mer enn et eple for dagen, så er jeg en overspiser. Jeg føler det kan sammenlignes med å være alkoholiker. Man vet at det ikke er godt for en, men man klarer ikke la være. Jeg har gått hele dager og stresset over hva jeg skal spise. I selskaper bruker jeg store deler av tiden på å planlegge hvordan jeg kan spise mest godis fra skålene uten at andre merker det store inntaket. Ligger det én bit sjokolade igjen går tankene mine i spinn på hvordan jeg skal klare å lure den til meg. Jeg kan unngå å i deppakjelleren ved å spise trøstemat.

På denne måten blir fedme et resultat av det jeg anser som min spiseforstyrrelse; overspising. Og da føler jeg det blir mer aktuelt å spørre; er fedme da noe jeg er rammet av? Eller er jeg bare feit?  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

deppafatso

deppafatso

27, Oslo

Denne bloggen blir til som et hjelpemiddel for meg til å holde fokuset på det å gå ned i vekt. Jeg er en jente i tyveårene som siden barndommen har slitt med overvekt, og aldri vært helt klar for å legge ned den mengden arbeid og dedikasjon som er nødvendig for å gå ned i vekt.

Kategorier

Arkiv

hits